YERİNDE EĞİTİM

Yrd. Doç. Dr. Turgay Bucak’ın Gastronomi ve Mutfak Sanatları birinci sınıf ve Turizm İşletmeciliği ikinci sınıf öğrencilerine vermiş olduğu Yiyecek-İçecek Yönetimi dersini İzmir’de gerçekleştirdiler. Kaya İzmir Thermal & Convention Hotelde, ulusal zincir bir otelin yiyecek içecek departman işleyişini otel aşçıbaşısı Nejdet Polat ve Yiyecek İçecek Müdürü Timur Yurtseven tarafından anlatıldıktan sonra öğrenciler İzmir’in en iyi restoranlarından olan Soirre Restorana geçtiler. Restoran aşçıbaşısı Fatih Taşkesen usta ile bir araya gelen öğrenciler burada lüks restoran işletmeciliği üzerine bilgiler aldılar. Sonrasında uluslararası zincir otel işletmesi olan İzmir Mövenpick Otelin yiyecek içecek departmanın işleyişi ve oteldeki genel uygulamaları konularını öğrenciler, Otel Genel Müdürü Erhan Çetin, Yiyecek İçecek Müdürü Gökhan Çakır, Aşçıbaşı Murat Yıldız ve Banket Operasyon Müdürü İlhan Yuluğ tarafından öğrenmiş oldular. Böylelikle öğrenciler bu eğitim gezisinde, ulusal ve uluslararası otel işletmelerindeki yiyecek içecek departmanı işleyişi ile bir restoran işletmesinin operasyon kısmını ayrı ayrı yerinde görmüş oldular. Eğitim boyunca sayın Bucak’ a Yrd. Doç. Dr. Gözde Türközü Bakırcı ve Arş. Gör. Çağlar Aktepe de eşlik etmiştir.