GMS Bölümü Öğrencimiz Nurgül BALAMAN’ın, Yüksekokulumuzu Gururlandıran 15 Temmuz Kompozisyonu

Bundan üç yıl önce; Türkiye’nin seçilmiş hükümetini yok ederek ülkedeki dirlik ve düzeni bozmayı hedefleyen ancak bunda başarısız olan hain FETÖ yapılanmasının bozguna uğratıldığı ve sonrasında ulusal bayram olarak kabul edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nde düzenlenen bir törenle kutlandı. Üniversitemiz önlisans ve lisans öğrencileri arasında düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenler de ödüllerini tören sırasında Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet HOTAR’dan aldılar.

Geçmişten günümüze ülkemizde yaşanan darbelere dikkat çekilerek 15 Temmuz 2016’da milli iradeye yapılan hain saldırı ve darbe girişiminin ülkemiz ve özellikle üniversite gençliği üzerindeki etkisinin anlaşılması; aziz milletimizin darbecileri bertaraf etmedeki milli duruşunun destansı yaklaşımını ortaya koyarak gençlerin, millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren, vatanını, bayrağını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, millî birlik, demokrasi ve yurt bilincine sahip yurttaşlar olarak yetiştirilmesi, “Demokrasi ve Millî İrade” konularında farkındalıklarının artırılması gibi amaçlarla düzenlenen yarışmada Yüksekokulumuz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Nurgül BALAMAN, kompozisyon dalında birinci olarak Yüksekokulumuzu gururlandırdı.

Bu anlamlı yarışmada elde ettiği başarıdan dolayı öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Doç. Dr. Turgay BUCAK
Yüksekokul Müdürü

Nurgül BALAMAN’ın birincilik ödülüne layık görülen kompozisyonu için tıklayın:

15 TEMMUZ’UN MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK RUHU

Font Boyutunu Değiştir