Tarihçemiz

önlisans3 Kasım 2010 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Seferihisar Fevziye Hepkon Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak Marina İşletme, Lojistik ve Turizm ve Otel işletmeciliği Programları ile önlisans düzeyinde eğitim ve öğretime başlayan okulumuz ilk mezunlarını 2012 yılında vermiştir.

önlisansHızla gelişen Yüksekokulumuz eğitim ve öğretimdeki ihtiyaçlar doğrultusunda yapılandırmasını sürdürmüş ve başvurumuz üzerine 12 Kasım 2015tarihinde Yükseköğretim Kurumu Genel Kurulu’nda Meslek Yüksekokulunun tasfiye edilmesine, 2016-2017 öğretim yılında öğrenci alınmamasına ve mevcut öğrenciler mezun olduktan sonra kapatılmasına karar verilmiştir.

önlisansÖnlisans düzeyinde eğitim veren 2yıllık Meslek Yüksekokulu yerine;lisans düzeyinde eğitim verecek olan 4 yıllık Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun kurulması 25 Mayıs 2015 tarihli 2015/7723 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 5 Haziran 2015 tarihli ve 29377 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanması ile yürürlüğe girmiştir.

önlisansYüksekokulumuz 2016 – 2017 öğretim yılından itibaren Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Uluslararası Ticaret Bölümlerine öğrenci alarak lisans düzeyinde eğitim öğretime başlayacaktır.

hak1

Seferihisar Belediye Meclis Kararı ile Yüksekokul yapılmak üzere tahsis edilen ve bağışçımız işadamı  Necat HEPKON tarafından annesi Fevziye HEPKON adına inşa edildikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağışlanan Yüksekokul, törenle eğitim ve öğretim faaliyetine başladı.

hak2

Yüksekokulumuz açılışını Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla SEZGİN, Seferihisar Kaymakamı Şakir ERDEN. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç SOYER ve değerli bağışçımız Necat HEPKON ile beraber gerçekleştirdiler.

hak3

Okulda Yaşam için Tıklayınız….