Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerimizden “İKİDE İKİ”

Kuşadası’nda 24-25 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen 3. Ulusal Üniversiteler Arası Aşçılık Yarışmasına (Universiade 2017) üniversitemiz de yer almıştır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Turgay BUCAK yönetiminde, Deniz YILMAZ, Nurgül BALAMAN, Emine SARU, Hasan DÖVÜŞÇÜ ve Nilay M. ALINTAŞ’ dan oluşan öğrenciler katılmıştır. Yarışmanın ilk gününde bireysel yarışmalarda öğrencilerimiz 1 altın (Nurgül), 1 Gümüş (Deniz), 4 bronz (Hasan, Emine, Deniz ve Nurgül) kazandıktan sonra, diğer gün ekiplerde yarışan öğrencilerimiz (Deniz, Nurgül ve Emine) bronz madalya almışlardır. Genel klasman sonucunda ise Dokuz Eylül Üniversitesi olarak Türkiye üçüncüsü olduk. Yarışmanın birincisi İstanbul Esenyurt Üniversitesi olurken, ikincisi ise Pamukkale Üniversitesi olmuştur. Yarışmanın tüm kategorilerinde yemeklerin değerlendirmesi Dünya Aşçılar Birliğine bağlı yabancı ülkelerden gelen jüri üyeleri tarafından yapılmıştır. Sayın Bucak ve öğrencileri şuana kadar katılmış oldukları iki büyük organizasyonda da Türkiye 3. sü oldular ve iki de iki yaparak kendilerini tescillendiler.