DEÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ÖĞRENCİLERİNDEN “BİRDE BİR”

8-10 Aralık 2016 tarihleri arasında Fuar İzmir alanında Türkiye Aşçılar Federasyonu ve İzmir Aşçılar Derneği tarafından “2016 Ulusal Yemek Yarışması” gerçekleştirildi. 3 ay önce eğitim hayatına başlayan DEÜ Uygulamalı Bilimler YO Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri ilk defa profesyonel bir yarışmaya katıldı. Yrd. Doç. Dr. Turgay BUCAK tarafından hazırlanan 6 öğrenci iki ekip halinde yarışmada yer aldı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü 3 aylık bir geçmişi olmasına rağmen büyük bir başarı gösterdi. Türkiye’ nin birçok üniversitesinin yer aldığı yarışmada Gastronomi öğrencileri üçüncülük kupasını ve madalyasını kazandılar. Yarışmada birinciliği Pamukkale üniversitesi, ikinciliği ise Aksaray Üniversitesi öğrencileri kazandı. DEÜ olarak yarışma sonuçlarına göre İzmir birinciliği ve Türkiye üçüncülüğü derecesini aldı. Yarışmada derece yapan öğrencilerin isimleri; Deniz YILMAZ, Doğukan ANATACA ve Umut CAN.  Yemekler; İzmir tulum toplarıyla bal kabağı çorbası, Deniz börülcesi yatağında patatese sarılmış deniz levreği ve tatlı olarak da kaymak yatağında pekmezli incir tatlısı. Yarışma süresince okul müdürü Doç. Dr. Hamdi EMEÇ, Yrd. Doç. Dr. Gözde T. BAKIRCI ve çok sayıda öğrencide destekte bulundu. Yarışma sonunda sayın BUCAK: bu ilk yarışmamızdı ve birde bir yaptık, bunun sorumluluğunda sonraki yarışmalarda da derceler elde etmek için yarışacağız şeklinde beyanda bulundu.